МИЛИТО НЕДОСЕГАЕМИЯ
МИЛИТО НЕДОСЕГАЕМИЯ

В Интер няма кланове.Съжалявам за тези които си тръгнаха,но за да побеждаваме съм готов да се изруся.

Недосегаемия.Защото изглежда че трансферния пазар минава покрай него без да засяга Диего Милито,Принца на всичко,Краля който през последния сезон вкара 24 гола.

Милито,преди няколко седмици имаше новини които гласяха "Барса иска Милито".
-Не съм чувал подобно нещо,наистина.


Преди година пък ПСЖ се оглеждаше за теб.
-Повтарям,когато намериш място на което се чувстваш добре е лесно да кажеш не.


Значи се чувстваш недосегаем.
-Винаги съм казвал че се чувствам добре тук с моите съотборници,с този клуб и с феновете чиято любов винаги съм чувствал.Винаги ще трябва да се отплащам на феновете за цялата обич която ми дават.


Това което искат те е същото което искаш и ти - победа.
-Аз съм убеден че ние можем да започнем да побеждаваме отново още сега.В противен случай щях да съм си вкъщи.


Интер е в процес на промени но възможни ли са трофеи?
-В момента се намираме в един фундаментален период.Трябва да имаме силен старт,да бъдем единни,да имаме правилна нагласа и готовност за борба.Без борба няма да постигнем нищо.


Ако нямаше баланс нямаше да успееш да вкараш 24 гола след грешките в началото на сезона заради които получи "Златен бидон".
-Няма да отрека че пропуснах много възможности за гол,но никога не съм искал това да се драматизира.Фактът с често сменящите се треньори също не трябва да се подценява.Започнахме с един,после ни пое друг,а завършихме сезона с трети.


Сега имате предимството да започнете със същия треньор.
-Това е голям плюс.


Междувременно Пацини каза онези неща (че не е част от клуба).
-Останах малко изненадан от този изблик.Не можем да направим нищо по въпроса.Ако Пацо си тръгне бих съжалявал,както и за другите ми съотборници.


Вече се говори за негов заместник.Матиа Дестро,ти го познаваш добре.
-Той тренира с нас в сезона на требъла с Моуриньо.Още тогава знаех че той ще стане страхотен нападател,напълно завършен технически.И това се потвърди от силния сезон който направи.Освен това той има цялото време пред себе си да става още по-добър.


Относно требъла.Малко играчи останаха.Сезар и Майкон също може да си тръгнат и така бройката ще намалее още повече.
-Не съм тук за да говоря за трансферни слухове.Нека видим какво ще стане и тогава ще говорим.Естествено не се радвам че губя мои съотборници и приятели.Бях много разочарован от напускането на Лусио,а също така и на Форлан с който имахме добри отношения.Но ще кажа следното:клубът е фокусиран върху нов проект и Интер винаги е на първо място.


Засега в отбора Аржентина води на Бразилия 7-5 а скоро може и 7-3.
-Не става въпрос за бразилци срещу аржентинци.Ние винаги сме вървяли заедно напред и ще продължаваме да го правим.Победите ни потвърждават това.


Нормално е да се говори за аржентински клан.
-Опитвам се да го игнорирам и не ми харесва да чувам някои неща защото всеки ден ние работим заедно независимо от националноста.Знам че отвън има и такива които виждат нещата по този начин и говорят за клан,но това е погрешно и трябва да спре защото не е вярно.


Сега добавихте Паласио и Силвестре.
-Те са двама играчи достойни за Интер.Те са показали това в Италия през всички тези години в които натрупаха голям опит който ги доведе тук.Освен всичко друго и двамата са играли за велик отбор като Бока Хуниорс.


След първия тренировъчен мач вече може да се види схемата със Снайдер (засега Коутиньо или Алварес) зад Милито-Паласио.Никак не е зле.
-Това би било много силна схема ако Страмачони реши да я използва.Нека не забравяме Коутиньо и Алварес разбира се.


Какво би направил за да спечелите този сезон?Би ли се изрусил?
-Ще направя всичко,дори да си боядисам косата.Така или иначе тя се мие.

Източник:La Gazzetta dello Sport


Comments

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар