Страмачони: Не ме е страх!
Страмачони: Не ме е страх!

Само на 36 години, Андреа Страмачони е по-млад от капитана на Интер Хавиер Санети. Новият треньор на Интер може да е брат на повечето от играчите. Със защитника Иван Кордоба са на една възраст. Освен това Страмачони няма опит да води първи отбор. Това обаче не го притеснява.

"За мен това е сбъдната мечта. Тук съм благодарение на президента Морати. Ще направя всичко, за да оправдая доверието му. Не се страхувам от предизвикателството. Не смятам и че ще прегоря. Уверен съм в своята работа. Имам свои ясни идеи и ще ги следвам. Те ме доведоха до тук", обяви Страмачони.

Новият треньор няма големи цели пред себе си. "Каква е задачата ми? Президентът ме помоли да върна ентусиазма и желанието на играчите да носят тази фланелка. Не сме си поставяли дългосрочни проекти".

Днес Страмачони направи първата си тренировка с играчите. "Бях откровен с тях и с мен самия. За мен е гордост да работя с такива играчи. До вчера им се възхищавах и ги давах за пример. Днес те са под мое ръководство. Това е съблекалня пълна с играчи от световен калибър. Удоволствие е да се работи с тях. Ясно е, че това е един друг свят. На светлинни години от този на младежите".

Неизбежен бе и въпроса за младите и налагането им в първия тим. "Нашите младежи имат талант и качества. Ръководството и треньорите решават как да ги използват най-добре. Във футбола винаги има риск да попречиш на еволюцията на един млад играч, ако го използваш твърде много".

"Не се усещам като избрания, а като щастливец. Аз съм си аз. Разбира се, че съм пълен с гордост, за това че водя Интер. Това е като лудост. Но съм си същия, който до вчера тренирах юношите. Не мисля, че ще правя обещания. Ще играем Интер - Дженоа, а после ще видим. Това е моята единствена рецепта".

gol.bg


Comments

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар