Мадзари: Оставам в Интер
Мадзари: Оставам в Интер

Треньорът на Интер Валтер Мадзари обяви, че със сигурност остава в клуба и през следващия сезон. Наставникът свика изненадваща пресконференция, като очакванията бяха, че може да обяви раздялата си с "нерадзурите" след само един сезон начело. Той обаче направи точно обратното, като обяви, че остава.

Специалистът също така даде оценка на изминалия сезон, като го обяви за успешен. "През годината на няколко пъти казвах, че не мога да отговоря на определени въпроси. Предпочитах да изчакам до края на сезона, за да видя дали ще успеем да постигнем целите си и да се класираме за евротурнирите. Това бе задачата ми от първия ден в Милано. Смятам, че направихме някои много добри неща и благодаря на моя екип, че ми помогнаха. Дали ще бъда треньор и през следващата година? Със сигурност. Аз имам договор с клуба. Имах разговор с президента Тохир след победата над Лацио, като той ме похвали за това, че постигнахме поставената цел. След това се видях и с почетния президент Морати по време на церемонията за раздялата с Хавиер Санети. Смятам, че работихме добре през тази година", заяви Мадзари. Според много критици сезонът на Интер не е особено добър, но треньорът е на противоположното мнение. Той смята, че щом поставените цели са изпълнени, няма как да се каже, че сезонът е неуспешен. "Това е неспирен дебат, но аз ви питам - когато си постигнал поставените цели, как може да се твърди, че сезонът е неуспешен? Дали съм направил някакви грешки? Може би. В няколко мача можеше да се справим по-добре. Няколко пъти завършихме наравно в мачове, в които повеждахме в резултата. Аз съм много самокритичен. Смятам, че критиките, които получавам са обосновани и ми дават насоки какво трябва да подобрим. Същото е и с хората, с които работя. Изслушвам тяхното мнение, но накрая аз вземам решенията. Понякога критиките ме мотивират", допълни наставникът.

Относто вероятността да подпише нов договор с Интер, Мадзари заяви: "Вече говорихме по този въпрос със спортния директор, но аз свърших добра работа в Наполи, дори и в годината, в която договорът ми изтичаше. Зависи как се развият нещата, може да започнем разговори за удължаване на договора ми. Разбираме се отлично с шефовете и всички сме много мотивирани, а това си личи всеки ден"


sportal.bg


Comments

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар