Блиц №22 - Илия Митков Иванов.
Блиц №22 - Илия Митков Иванов.

1. Представи се с няколко думи: Име (по желание трите), години, роден град, местоположение?

Казвам се Илия Митков Иванов от град Пловдив. Роден съм на 15.08.1994г.

2. Как и кога стана фен на Интер?

Станах фен на Интер през 2004г. заради Ернан Креспо, който от много фенове е считан за мерда. Майка ми ми купи фланелка на Креспо, която за жалост по-късно изгубих, но това бе началото на една голяма любов към Интер

3. Има ли друг отбор, на който симпатизираш? Ако да - кой негов играч искаш да видиш в Интер или обратното - кой играч на Интер в другия ти любим отбор?

Да, фен съм на Левски. Със сигурност не искам да видя играч на Левски в Интер, поне засега.

4. Опиши детайлно образа на съвършения интерист за теб.

Перфектният интерист трябва да бъде отдаден на отбора, знаещ и бранещ историята му, способен да подкрепя отбора както в добрите, така и в трудните моменти. Перфектният футболист интерист трябва да играе със сърце за синьо-черната фланелка, но за жалост в момента тези футболисти в нашия отбор са малко.

5. Кой е най-незабравимият ти момент като интерист?

Финалът на Шампионската лига през 2010г. срещу Байерн. Тази дата ще се помни завинаги - 22.05.2010. Нашият 22-ри номер, Диего Милито, вкара два гола, а тотално разбихме немците. Гледах мача с татко вкъщи и се насладих на момента.

6. Ако ти предложат да поемеш отбора на Интер, би ли приел и защо?

Разбира се, че бих приел, защото Интер за мен е нещо свято и го обичам прекалено много. Отдаден съм този отбор и бих направил всичко, за да бъда близо до него. Казвал съм, а и мисля, че треньор на Интер трябва да бъде фен на отбора, луд, за да води отбора в правилната посока.

7. Каква е твоята най-голяма мечта, свързана с Интер?

Да видя още веднъж любимия си отбор на върха в Европа.
 
8. Би ли си направил татуировка с емблемата на отбора или името на някой от играчите?

Бих, но не съм мислил по въпроса, а и мисля, че още ми е рано да се шаря. Предпочитам да е емблемата на отбора, отколкото на даден играч, защото аз съм фен на Интер, а не на отделна личност.

9.Какъв тип футболисти харесваш?

Рендета! Класическият пример за ренде и голям централен защитник е Марко Матераци.

10. Кои са ти любимите играчи и треньор на Интер от всички, които си гледал?  ( стуркрурирай една единайсеторка + треньор )

Треньор: Жозе Моуриньо

Вратар: Жулио Сезар

Защитници - Майкон, Матераци, Самуел, Санети

Халфове - Фиго, Мота, Камбиасо

Нападатели - Ибрахимович, Ето'о, Адриано

11. Как един играч става легенда за един отбор? Когато е грабнал сърцата на феновете или според това какъв му е приносът за отбора?

Един играч е голям, когато получи признанието и любовта на феновете, а това става с приноса му към отбора. Феновете на Интер ценят футболистите, дали сърцето си на терена, за разлика от тези на Милан или Ювентус. Моделът за всички наши футболисти трябва да е Санети.

12. Време ли е Хавиер Санети да окачи бутоните след края на този сезон или мислиш, че Капитана има сили за поне още един?

Санети е икона и свръхчовек. Вярвам, че има място в отбора, но всичко зависи от новите попълнения през следващия сезон. В моментното състояние на Интер, Хавиер трябва да е титуляр. Иска ми се Санети да подобри рекорда на Малдини.

13. Кой трябва да носи капитанската лента след Санети, Камбиасо и Самуел?

Предпочитам Камбиасо, но не вярвам, че и тримата ще имат шанса да останат в Интер през следващия сезон. Предаването на лентата ще бъде важен и труден момент, защото една ера ще приключи.


14. Ако Интер отпадне от серия А, това какво ще промени в отношението ти към клуба?

Нищо! Както казах по-горе, един фен на Интер трябва да бъде с отбора както в добрите, така и в лошите моменти, а и не вярвам, че това може да стане. НЕ КРАДЕМ ШАМПИОНАТА И В СЕРИА Б НЕ СМЕ БИЛИ!

15. Имаш ли любим футболист на Интер от играещите в момента (изключвам т.нар. "стари пушки" като Санети, Камбиасо, Милито и Самуел)? Някой, в който наистина да виждаш талант и надежда, че в бъдеще може да бъде следващия от по-горе изброените?

Матео Ковачич е любимият ми футболист от новата генерация. За жалост Мадзари не разчита на него и може да го изпуснем, както направихме и с Коутиньо. Ако треньорът го налага повече и му има доверие, смятам, че Кова ще стане един от най-добрите халфове в Европа. Мисля, че в бъдеще може да му се даде и лентата.

16. В последно време се появиха слухове, че Ковачич ще бъде продаден, тъй като все по-рядко намира място в титулярния състав. Какво е мнението ти за хърватина и грешка ли ще бъде подобен трансферен ход от страна на нашето ръководство?

Нагледали сме се на грешки от наша страна. Изпускаме добрите и качествени футболисти с лека ръка. Тези слухове ме притесняват много, защото Мадзари не налага Ковачич и ще бъде най-нормалното нещо, ако хърватинът иска да ни напусне. За един млад футболист е важно да играе, а в Интер, поне засега, на младите футболисти не се дава шанс. Казах си мнението за Ковачич: Той ще бъде един от най-добрите халфове в Европа!

17. Кой от настоящите играчи според теб няма какво повече да даде на отбора в чисто спортно-технически план и кои трябва да напуснат лятото?

Не "кой", а "кои"! В момента в Интер играят играчи, които в спортно-технически план са за отбор като Киево, Болоня или Ливорно. Кузманович, Нагатомо, Джонатан, Мудингай, Алварез няма място в нашия отбор. Очаквам, че Милито, Самуел, Санети, Кампаняро и Камбиасо също няма да бъдат в отбора през следващия сезон.

18. Мнението ти за Алварез и има ли бъдеще в отбора ?

Мнението ми е много лошо свръх отрицателно. Признавам, че имах надежда в Алварез и дори го защитавах, но ме разочарова прекалено много. Такъв футболист в Интер е вреден за отбора. Може би ще успее да разгърне таланта си, ако изобщо има такъв, в друг отбор.


19. Имат ли почва критиците на Икарди? Има ли той бъдеще в отбора?

Критиците на Икарди са хора, неразбиращи от футбол. Мауро, както и Кова, ще стане нападател от топ ниво. Имайки предвид отговорността, която има, носейки 9-ката в Интер, Мауро се представя на прилично ниво за първи сезон при нас. На него също не му се даваше шанс дълго време по различни причини. Факт е, че има страшна успеваемост и страхотно завършване за нападател на неговите години.

20. На каква позиция мислиш, че имаме нужда от подсилване и кои според теб са правилните хора?

Имаме нужда да подсилим отбора на всяка една позиция, включително и треньорската. Първо трябва да сменим треньора, защото мисля, че възгледите му за играта на Интер са грешни. В защита ми се иска да видя Рафаел Варан, а в предни позиции Марко Ройс, Марко Верати и Лукаш Моура.

21. Кои от преотстъпените играчи трябва задължително да се върнат в отбора. ?

Добро впечатление правят изявите на Ибрахима М'байе и Барди. Надявам се, че ще ги видим в Интер от следващия сезон.

22. Съжаляваш ли за някой скорошен младок, който сме продали ?

Да, яд ме е, че изпуснахме Давиде Сантон. Имах големи надежди в това момче, а и много бързо спечели сърцата на тифозите. Оправда доверието на Моуриньо, но после не мога да си обясня какво се случи. Много контузии, некомпетентни треньори...

23. Все повече спорове възникват около това каква точно е основната причина за слабите ни резултати през този сезон? Някой казват, че схемата на игра не е правилна, други пък твърдят, че отбора се нуждае от време под ръководството на Мадзари, но какви са твоите виждания по този казус?

Факторите за тези резултати са два: Слаб треньор и още по-слаби футболисти. Схемата на игра също е от голямо значение за успехите на даден отбор. Според мен Интер трябва да играе с четирима в защита, а не с трима, но Мадзари е треньорът и ще го гледаме, докато не бъде сменен. Да се надяваме, че ще видим обновен Интер през следващия сезон с нов треньор и нови футболисти.


24. Доволен ли си от представянето ни през този сезон под ръководството на Мадзари и как оценяваш работата му в Интер до момента? Резултатите не са задоволителни, но все пак сезона беше обявен за "преходен"? В този ред на мисли, мислиш ли че Мистера заслужава пълен картбланш на работа и трябва да му се даде повече време или след края на сезона трябва да си ходи?

Доволен бях през първия полусезон, но през втория рухнахме, за което голяма вина има Мадзари. Изборите му на играчи в стартовия състав са нелогични и с това си спечели много критици сред нашите тифози. Не мисля, че този сезон трябва да се нарече преходен, защото през миналото лято се хвърлиха доста пари за нови футболисти. Догодина очаквам нов наставник.

25. Мислиш ли, че Мадзари не спазва обещанията дадени в началото на сезона?

Той обеща, че ще гледаме солиден Интер и слабите футболисти няма да играят, а в същото време са титуляри... Отговорете си сами :)

26. Трябва ли Мадзари да остане и за следващия сезон и защо? И има ли заместник, за който се надяваш?

За доброто на клуба ще е Мадзари да ни напусне. Чоло Симеоне ми прави добро впечатление. Надявам се, че Тохир ще отиде при него с празен чек и ще довете у дома. Друг интересен варинат ще е Юрген Клоп.

27. В момента се намира в зоната, която дава право на участие в турнира Лига Европа. Плюс или по-скоро минус би било участието ни в този турнир имайки предвид, че приходите са далеч по-ниски от тези в Шампионската лига, а и доста отбори не взимат много на сериозно тази купа?

Не бих отказал да видя как Интер взима и тази купа. По-добре с парите от Лига Европа, отколкото без тях.

28. Според теб на кое място, ще завърши отбора в края на сезона ?

5-то, въпреки че има опасност да завършим и седми. Ако изпускаме още точки с лека ръка, ще берем големи ядове.

29. Ако този сезон завършим на пето или шесто място, според теб това ще може ли да се нарече някакъв прогрес, колкото и минимален да е?

Прогрес е силна дума. Мястото на Интер е сред големите и целите винаги трябва да бъдат по-големи.

30. Кой според теб е най-добрия и най-лошия момент в този сезон според теб? (може да е цял мач, но може и да е само отделен гол)

Победата срещу Милан с гола на Паласио е страхотен момент на фона на сегашното ни представяне. Важното е, че в каквото и състояние да сме, винаги си бием мердите. За най-лош не се сещам. Може би класирането ни може да се опише като лошо.


31. Смяташ ли, че Милано ще има представител в Шампионската лига отново в близките 5 години?

Надявам се, че още догодина ще влезем в Шампионската лига. Факт е, че някои отбори като Наполи, Рома и Фиорентина вдигнаха много сериозно нивото и вече повече отбори се борят за трите места, даващи право на участие. Трябва да се дадат повече средства, защото футболът стана много зависим от парите.

32. Според теб, доминацията на Затворниците, ще приключи ли скоро или изградиха много силен проект за серия А?

Без съмнение създадоха много силен проект, но и тази година ще станат шампиони, печелейки много точки със съдийски грешки. Ако махнем тези подарени точки, мисля, че Рома е по-заслужилият отбор.

33. Ерик Тохир!? Безспорно едно от имената, които повече от нас чуха за пръв път едва когато беше свързван с купуването на контролния пакет акции от Масимо Морати. Какво обаче мислиш ти за индонезиеца? Смяташ ли, че можем да се върнем отново на онова ниво, което бяхме преди 4 години? Обещават се големи имена през лятото, но има и хора, според които Тохир не разбира много от футбол. Какво е твоето отношение към новият ни президент?
Одобряваш ли проекта за строеж на нов стадион?

Ще започна с въпроса за новия стадион. Колкото и да обичаме Джузепе Меаца, трябва да приемем, че собствен стадион е по-доброто бъдеще за Интер. Приходите ще бъдат повече от разходите, което пък ще се отрази на трансферите ни. Тохир направи добро впечатление с привличането на Ернанеш и загатна, че ще има още известни имена в отбора ни през следващия сезон. Най-важното е да се обгради с екип, на който може да разчита и който разбира от футбол. Имам му доверие и вярвам, че ще бъдем навърха съвсем скоро.

34. Какви са ти надеждите за новият сезон?

Крайно време е да вземем нещо през следващия сезон. Купата на Италия ще бъде добър първи трофей за Тохир, а и също се надявам на място сред първите три в Сериа А. Евентуално участие в Шампионска лига ще донесе добри приходи за клуба.

35. На какво се дължи отливът на активни потребители във форума и виждаш ли път към промяна?

За жалост наистина има такъв отлив. Не искам да има подобно разделение между фен клуб и форум. Аз също започнах да влизам във форума все по-рядко, но при мен причината е, че някои хора ме дразнят. Форумът трябва да бъде част от ИКБ.

36. Смяташ ли, че романтиката на форума е загубена вече и няма връщане назад?

Връщане има! Не знам къде точно са разногласията и има ли такива между някои от членовете на ИКБ и форума, но те трябва да бъдат разрешени за доброто на феновете на Интер в България. Форумът е страхотна база от данни, която не трябва да спира да се развива.

37. „Кой да бъде следващия интервюиран?”

Атанас Марваков a.k.a Бенгъра Laughing


Оставям ти няколко реда да се обърнеш към всички български фенове на Интер:

Тифози, обичайте се и обичайте Интер, защото е привилегия да бъдеш фен на този славен клуб. Бъдете единни и подкрепяйте отбора в трудните моменти. И помнете: НЕ КРАДЕМ ШАМПИОНАТА И В СЕРИА Б НЕ СМЕ БИЛИ!


Comments

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар