Гадзета дело Спорт: Интер опитва да убеди Джеко с помощта на Видич
Гадзета дело Спорт: Интер опитва да убеди Джеко с помощта на Видич

Колко пъти Видич и Дзеко са се борили един срещу друг на терена? И колко ли пъти са се чували по телефона? Вероятно много. Последното обаждане е скорошно. “Хайде, идвай с мен в Интер…” е казал капитанът на Юнайтед на тъжния таран на Сити. Така е започнало тайното посредничество на Видич.

Или поне така се говори в Англия и всичко това е потвърдено и от клюките във футболните среди на Милано. Според тях Неманя Видич опитва да убеди Един Джеко да го последва в Интер от лятото. Това обяснява и честите пътувания на спортния директор Аузилио в Англия. Джеко също така е вида играч, за когото мечтае Мадзари: силен физически, на добра футболна възраст (набор ‘ 86), с характеристики на нападател, способен да отбележи 15-20 гола на сезон. В Манчестър Сити той изживява сезон на възходи и падения и твърде често е резерва, за да се чувства добре оценен от треньора. Ситуацията на босненеца е идеална за Интер – играчът има и нужния международен опит, динамичен е, и умее да бележи редовно; с малко самочувствие и вяра в себе си ще се превърне в невероятно оръжие за Мадзари.

Сърбинът Видич и босненецът Джеко имат пет години разлика, но произхождат от една и съща земя. Говорят един и същ език, имали сходно детство между гърмене на бомби и футболни срещи. Сега играят заедно във Висшата лига и се борят за цветовете на градски съперници. Президентът Тохир има силно привличане към английското първенство и популяризирането на Интер в Азия може да се забърза, ако се привлекат играчи от Острова. Джеко има и други опции, разбира се – да продължи договора си със Сити или да избере испанските сирени, но сега може да разчита и на приятелската подкрепа и интерес на капитана на Манчестър Юнайтед.

footballitalia365.com


Comments

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар