Обширно интервю с Фреди Гуарин
Обширно интервю с Фреди Гуарин

Фреди Гуарин говори пред ‘’Inter Channel’’ за Интер, Валтер Мадзари, Милано, феновете и предстоящия сезон. Вижте какво каза Гуаро преди сутрешната тренировка.

Това е твоят трети сезон в Интер и вторият летен лагер, в който взимаш участие. Какви са твоите впечатления след първите дни?

"Чувствам се много добре! Както винаги съм казвал, горд съм да играя за този отбор, това е моят трети сезон и се чувствам добре тук. Съотборниците ме карат да се чувствам като член на това семейство''.

Отборът започна подготовката с нов треньор, който ви кара да работите усилено и да тичате в планината. Добре ли сте физически?

"Да, работим здраво за физическото състояние на отбора, но и върху псхическата ни нагласа. Това ще ни помогне в хода на сезона.. Чувствам се добре, както и моите съотборници. Работим здраво с отбора, за да бъдем готови за началото на първенството''.

Как мина почивката ти?

"Чудесно! Нямах много свободно време, но го прекарах с моето семейство, моите родители, братята ми и сестрите ми, както и с много приятели, които не бях виждал в последно време. Винаги е приятно да се видя с тях, когато се върна в Колумбия. "

Когато отборът се появи в Пинцоло, Естебан Камбиасо благодари на феновете, а те са много. Имаш ли нещо, което искаш да им кажеш?

"Феновете са голяма част от нашия клуб. Тяхната подкрепа ни дава сили и ни помага да покажем характер. Благодаря им, защото те са ни подкрепяли винаги. Искаме да започнем сезона по най-добрия начин.''

Твоят номер 14 бе даден на Уго Кампаняро, а ти взе номер 13, който носиш в националния отбор на Колумбия.

"Да, винаги съм го носил, още когато играех за младежкия национален отбор. Много харесвам това число. Майкон играеше с него, а когато се присъединих към клуба, трябваше да чакам, за да го заема. През миналия сезон не го използвах, защото уважавам Дъглас и мисля, че е велик играч за клуба. Кампаняро взе номер 14 и сега реших да взема легендарната 13-ка''.

Суеверен ли си?

"Не много, но с този номер винаги съм се представял добре в Колумбия.

Феновете гледат на теб като един от най-важните играчи в отбора. Всеки очаква много от теб. Каква е връзката ти с Интер? Имаш ли усещането, че си важен играч за отбора и какво мислиш за Милано?

"Миналата година усетих връзката между феновете и мен и това бе много важно. Истината е, че те са огромна част от мен. Винаги съм бил фен на Интер в Колумбия. Гледах мачове и ги аплодирах. Винаги съм искал отборът ми да печели! Разбирам страстта на феновете и усещам, че ме ценят, което ме кара да поемам по-голяма отговорност и ми дава допълнителна мотивация. Стремя се да се усъвършенствам. Харесвам Милано, както и моето семейство''.

Лесно ли се живее в Милано?

"Не, не е лесно. Винаги съм казвал на роднините ми, че когато съм с отбора, животът е един, а когато съм в града е много по-различно. Бих искал да намеря баланс между тези два различни начина на живот''.

Работиш усилено не само физически, но и тактически. Мадзари винаги се стреми да извлича максимума от халфовете в система с трима в отбрана. Мислиш ли, че този подход ще извлече максимума от теб?

''Мисля, че Мадзари иска да вижда най-доброто от всеки един играч. Видяхме го в Наполи с Хамшик, Инлер и Пандев, играчи, които просперираха изведнъж. Ще се възползвам от факта, че работя с него. Убеден съм, че резултатите ще са налице''.

През 2014г. ще се проведе Световното първенство. Мислиш ли, че Колумбия са сред фаворитите за спечелването му?

"Подобравяме се след всеки мач, имаме млади играчи и се опитваме да покажем, че имаме големи таланти. Това, което направихме в Порто, беше важна стъпка за колумбийските играчи в Европа, като спечелихме много трофеи. Тогава Сапата, Цунига, Муриел и много други играчи се появиха на европейската сцена. Нашето време ще дойде''.

Колко важно е да игреш добре за Интер, за да бъдеш на Световното първенство?

"Очевидно е, че има голямо значение. Играчите трябва да се представят на високо ниво в клубните си отбори, за да бъдат повикани в националните им отбори. Интер е изключително важен за мен не само от гледна точка на Световната първенство, но и за кариерата ми като цяло''.

Колко важно е да имаш Иван Кордоба наоколо?

"Аз бях голям късметлия, че играх с него. Той се оттегли, но мисля, че можеше да продължи да играе малко по-дълго. Той е герой и всеки един в Колумбия гледа на него като на легенда. Кордоба е много важен човек за мен извън терена''.


Comments

Коментари
Няма написани коментари

Напишете коментар
Трябва да сте регистриран за да напишете коментар